Geguritan Jawa Tambane Lara Awak

Geguritan Seni & Budaya Teks

Tambane Lara Awak

Nambanono siro ku
Ing larane awak iro
Tambanono awak iro
Nganggo tamba sabar nerimo

Lamun siro ora sabar
Arikala lara niro
Sisa uga lara niro
Anuwuhi dosa niro

Ngelingana siro iku
Ing akehe waras iro
Kok geneyo siro iku
Ora ngrasa waras iro

Bareng siro diparingi
Ing larane awak iro
Banjur siro enggal sambat
Rino wengi ngaru-ara

Apa siro ora isin
Maring Kang Maha Mulyo
Nggonmu bola-bali sambat
Maring sakpada-pada

Balik siro anuwuna
Sak jerone lara niro
Anyuwuna pangapura
Ing se-akehe dosa niro

Baca Juga  Arti Peribahasa Anak Dipangku Dilepaskan, Beruk di Rimba Disusui