Geguritan Jawa Pitakon Kubur

Geguritan Bab Pitakonan Kubur

Pitakonan Kubur Ayo-ayo dho elinga Pitakone kubur iro Anane pitakonan Kabeh iku patang perkoro Ingkang dihing pitakone Sopo to Pangeran iro Kaping pindo pitakone Sopo to Nabi iro Kaping telu pitakone Opo agama iro Kaping pate pitakone Sopo to dulur iro Lamun takon malaikat Sopo to Pangeran iro Mangka enggal siro jawab Allah Ta’ala Pangeran […]

Selengkapnya
Geguritan Jawa Pitutur Dateng Sederek

Geguritan Jawa Pitutur Dateng Sederek

Pitutur Dateng Sederek Dherek jaler, dherek isteri Sampun ngantos sami mungkur Dateng napa wontenipun Ingkang sampun kula matur Wonteniun anggen kulo Angaturi ing pitutur Wonten Qur’an wonten Hadist Wonten kitab kang misuwur Kulo matur sewu nuwun Dateng para derek kulo Ingkang sami merlehaken Mirengaken atur kula Hai para derek kula Mugi-mugi hanampiyo Atur kula kanti […]

Selengkapnya