Geguritan Jawa Kewan Krungu Sambat
Geguritan,  Seni & Budaya,  Teks

Geguritan Bab Kewan Krungu Sambat

Kewan Krungu Sambat

Kabeh kewan pada ngrungu
Sambate wong ana krendo
Kewan-kewan pada cirek
Sak liyane jin manungsa

Sambate mbok iya-ha
Siro eling maring kita
Kaya ngene pungkasane
Wong kang urip ana ndonya

Ora ana sing dak gawa
Sak liyane ules mami
Kabeh banda sun dak tinggal
Gawe royal waris mami

Baca Juga  Geguritan Bab Ngarep Mulyane Anak